Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 19:30
Čas čtení 0:58
Adam Novosad

„Lidi s rouškami neobsloužíme.“ Slovenská hospoda znovu provokuje poté, co minulou zimu porušovala lockdown

„Lidi s rouškami neobsloužíme.“ Slovenská hospoda znovu provokuje poté, co minulou zimu porušovala lockdown
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS
Uložit Uložené

Majitel hospody v Prešově se dostal do problémů se zákonem už minulý rok, ale nyní odmítá obsluhovat lidi s rouškami.

Prešovská hospoda Tralka pub upoutala pozornost krátce před Vánocemi, kdy vyhlásila občanskou neposlušnost a navzdory tvrdým opatřením během lockdownu vesele obsluhovala své zákazníky.

Doporučeno
Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? 20. července 2021 11:00

Na výkladu tehdy svítil velký nápis „Otevřeno bez omezení“, uvnitř spokojeně popíjeli návštěvníci a popovídat si s osazenstvem hospody přišla i kontroverzní advokátka Adriana Krajníková.

Majitel Tralka pubu se v reakci na porušování opatření dostal do problémů se zákonem, ale od té doby už uplynulo více než půl roku, opatření se uvolnila a prešovská hospoda je opět otevřená.

Pozdvižení nyní vyvolal status majitele hospody na Facebooku, ve kterém deklaruje, kdy hospoda otevře své brány návštěvníkům, avšak s jednou vážnou podmínkou. „Otevíráme o deváté. Lidi s rouškami neobsloužíme. Děkuji za pochopení,“ zněl status, který si od lidí vysloužil téměř 1,5 tisíce lajků.

Doporučeno
Nejprve bojoval proti očkování, nyní bojuje o život. „Pokud bych mohl vrátit čas, vrátil bych ho,“ tvrdí 34letý muž z Anglie Nejprve bojoval proti očkování, nyní bojuje o život. „Pokud bych mohl vrátit čas, vrátil bych ho,“ tvrdí 34letý muž z Anglie 19. července 2021 7:24

V komentářích však majitel nedostal jen oslavné reakce, ale schytal i vlnu kritiky, a tak reagoval, že kritiky na stránce nikdo nedrží a klidně ji mohou opustit. „Vím, že některé mé příspěvky zvedají tlak některým občanům, ale nadávat nám do hoaxerů a debilů je už trošku přes čáru,“ bránil se ve statusu.

Prý není sympatizantem žádné strany a ve svém podniku přivítá každého, kdo si chce normálně promluvit. Na základě tzv. covid automatu přitom od 19. července přešly všechny okresy Slovenska do zelené barvy, což však i nadále znamená, že v interiérech je vyžadováno nošení roušky mimo dobu konzumace jídla a pití.

Domů
Sdílet
Diskuse