Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 13:39
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje: Tyto kraje zasáhnou velmi silné bouřky, očekává se také vydatný déšť a hrozí vzestupy hladin řek

ČHMÚ varuje: Tyto kraje zasáhnou velmi silné bouřky, očekává se také vydatný déšť a hrozí vzestupy hladin řek
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami a deštěm.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před velmi silnými bouřkami a přívalovými dešti, které v neděli zasáhnou zejména jihovýchodní část České republiky. „Očekává se vydatný déšť s úhrny nad 30 mm během 6 hodin nebo nad 50 mm za 24 hodin,“ uvádí meteorologové.

Silné bouřky se mají objevit v Jihomoravském a Zlínském kraji a dále na většině území Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Výstraha před bouřemi platí od zítřejších 9:00 ráno do 17:00 odpoledne. Ve zmíněných krajích platí vysoký stupeň nebezpečí.

Ilustrační foto
Ilustrační foto Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

V noci ze soboty na neděli však začne platit také výstraha před přívalovými dešti a povodněmi. Ty meteorologové očekávají kromě krajů na Moravě také na Vysočině, v Jihočeském kraji a částečně také v kraji Pardubickém a Plzeňském. S ohledem na očekávané vzestupy hladin řek by se lidé měli vyvarovat koupání, plavání, jízdy lodí a pohybu v korytě toku.

Domů
Sdílet
Diskuse