Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 v 19:19
Čas čtení 2:40
Vojtěch Vanda

Bývalou nejmladší dolarovou miliardářku čeká soud. Revoluční krevní test Elizabeth Holmes byl podvod

Bývalou nejmladší dolarovou miliardářku čeká soud. Revoluční krevní test Elizabeth Holmes byl podvod
Zdroj: Flickr/FORTUNE Global Forum/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kauza firmy Theranos, do níž investovali nejbohatší lidé světa, spěje ke svému konci. Zakladatelku firmy Holmes čeká soud, v němž může dostat až 20 let vězení.

„Nejmladší self-made dolarová miliardářka světa“ nebo „nový Steve Jobs“. Elizabeth Holmes, zakladatelce firmy Theranos, se přezdívalo různě. Američanka, která tvrdila, že umí vyvinout technologii, jež pozná z pár kapek krve, jestli člověk trpí rakovinou nebo cukrovkou, je však nyní v úplně jiné situaci.

Jak uvádí BBC, příští měsíc čeká Holmes soud. Je obviněna z 12 případů podvodu, za které může skončit až na 20 let za mřížemi. Kde se ale Elizabeth Holmes, nyní sedmatřicetiletá „vizionářka“, vzala? A jak se ale stalo, že mladá žena, která nedokončila Stanfordskou univerzitu, přesvědčila svět v čele s nejbohatšími lidmi, že její technologie funguje

Doporučeno
Angela Merkel se loučí. Připomeň si život a zásadní politická rozhodnutí nejmocnější ženy světa Angela Merkel se loučí. Připomeň si život a zásadní politická rozhodnutí nejmocnější ženy světa 30. srpna 2021 v 10:00

Rodina byrokratů z Capitol Hill

Holmes se narodila do rodiny, která si byla velice vědoma svého postavení, postavení svých předků a také se tak chovala. Její rodiče velkou část kariéry strávila v Capitol Hill, a podle jejich souseda z Washingtonu DC, investora Richarda Fuisze, rodina Holmesových „žila pro konexe“. Mladá Elizabeth byla údajně hodné a milé dítě, které bylo uzavřené do sebe.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse