Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2021 7:23
Čas čtení 0:34
Jakub Paulík

Muž udeřil sestřičku do obličeje, protože naočkovala jeho manželku proti koronaviru

Muž udeřil sestřičku do obličeje, protože naočkovala jeho manželku proti koronaviru
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie po pachateli už pátrá.

Očkování proti koronaviru vyvolává v lidech rozporuplné postoje, které mohou vést až k agresivitě. Svědčí o tom i nedávný případ z Kanady. News24 píší, že když se jistý muž z města Sherbrooke dozvěděl o očkováni své manželky, vyhledal sestřičku, která jí dala vakcínu.

Nejprve na ni křičel a následně ji údajně fyzicky napadl – přesněji řečeno, udeřil ji do obličeje. Podle policie byl útočník šokován skutečností, že ji sestřička očkovala, aniž by to on schválil.

Doporučeno
FOTOREPORT: „Dochází nám čas!” Studenti po celém Česku vyrazili do ulic stávkovat za klima FOTOREPORT: „Dochází nám čas!” Studenti po celém Česku vyrazili do ulic stávkovat za klima 24. září 2021 17:07

První dávkou vakcíny se v Kanadě nechalo očkovat 28 291 776 lidí, což tvoří 74,44 % celkové populace. Při odečtení dětí do 12 let první dávku přijalo až 84,89 % osob. Plně očkovaných mají 68,72 % obyvatel. Bez dětí pod 12 let je to 78,54 %.

Pro srovnání, aktuální proočkovanost v naší zemi představuje zhruba 56 procent. Dohromady bylo podáno 11 773 801 dávek vakcíny a více než 5,9 milionu lidí má již očkování ukončené.

Domů
Sdílet
Diskuse