Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 13:30
Čas čtení 1:03
Martin Mičuda

Off-roadová ikona přichází v ještě terénnějším balení. Toto je nový Mercedes-Benz třídy G Professional

Off-roadová ikona přichází v ještě terénnějším balení. Toto je nový Mercedes-Benz třídy G Professional
Zdroj: Daimler
TECH
Uložit Uložené

Už na první pohled je jasné, že takto nakonfigurované G je prioritně o dobrodružstvích mimo zpevněné cesty.

Auto snů pro fanoušky jízdy v terénu. Tak automobilka Mercedes-Benz charakterizuje svou legendární třídu G ve zcela nové linii Professional. Jde o specifickou variantu, která přichází v rámci modelového roku 2022. Ten propůjčuje ikoně mezi terénními vozidly ještě více terénní vzhled. Exteriér je totiž doplněn o ochranné mřížky světlometů proti nárazu kamínků, lapače nečistot za předními i zadními koly, jakož i terénní pneumatiky a černé 18" disky kol s 5 paprskovým designem.

Doporučeno
Provětrali jsme nádhernou Mazdu s revolučním motorem. Má benzínový dvoulitr opravdu naftovou spotřebu? Provětrali jsme nádhernou Mazdu s revolučním motorem. Má benzínový dvoulitr opravdu naftovou spotřebu? 24. září 2021 9:30

K nejzajímavějším prvkům z nabídky volitelné výbavy pro exteriér novinky patří střešní nosič (s možností postavit na něm stan), žebřík a držák náhradního kola vzadu. Pro G Professional je typické dvoubarevné lakování karoserie – nárazníky, blatníky, boční prahy, všechny lišty i střecha jsou v kontrastní černé barvě.

Zbytek karoserie je lakovaný v jednom z dostupných odstínů, například novým měděno oranžovým lakem Magno. Jednotlivé prvky exteriéru a interiéru jsou z programu na individuální přizpůsobení G Manufaktur, čímž ještě více zvýrazňují jeho charakteristický vzhled.

Mercedes-Benz, G Professional,
Zdroj: Daimler

Bohužel fotografiemi interiéru zatím nedisponujeme, výrobce však udává, že G Professional dostal kožené čalounění v černé barvě a černé ozdobné prvky (z dílny G Manufaktur) z vlnitě lesklého jasanového dřeva s otevřenými póry s černým odstínem. K dalším prvkům rozšířené sériové výbavy pak mimo jiné patří i náladové osvětlení s 64 barvami namísto dosud dostupných osmi barev, jakož i deset předdefinovaných pestrobarevných motivů.

Doporučeno
Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony 10. dubna 2021 9:30

Vzhledem k tomu, že Professional zastupuje jen jakousi optickou linii, technické změny se nepředpokládají. Zákazník si tedy pravděpodobně bude moci takto nakonfigurovat G ve všech běžných motorických verzích – G 350d, G 400d a G 500. K prvním majitelům se třída G modelového roku 2022 včetně linie Professional dostane začátkem příštího roku.

Mercedes-Benz, G Professional,
Zdroj: Daimler
Domů
Sdílet
Diskuse