Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2021 10:12
Čas čtení 1:09
Adam Smeták

Zaměstnanci České pošty vyhlásili třídenní stávku. Záměrně budou pracovat pomalu

Zaměstnanci České pošty vyhlásili třídenní stávku. Záměrně budou pracovat pomalu
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Pracovníci České pošty zvolili formu „pasivního odporu“.

Více než 9 tisíc pracovníků České pošty se údajně zapojí do stávky, která začne tuto středu. Vadí jim údajné nerespektování zákoníku práce a bezpečnostních zásad. Do práce dorazí, ale záměrně budou zdržovat. Odborové organizace SOS-21 a NOS ČP to v pondělí uvedly ve společné zprávě. Zástupci České pošty nepředpokládají, že by se zaměstnanci ke stávce připojili a očekávají standardní pracovní provoz.

Podle dvojice odborových skupin by tak zákazníci České pošty měli od středy do pátku počítat s „pasivní rezistencí“ zaměstnanců a s tím spojenou horší dostupností nabízených služeb

„Dvě menšinové odborové organizace dnes veřejně sdělily, že od středy do pátku bude na České poště stávkovat devět tisíc zaměstnanců. Předseda jedné z těchto organizací nebyl v minulosti schopen doložit existenci jediného zaměstnance, kterého zastupuje. Ostatně ani sám není zaměstnancem České pošty. Vedení jednoho z největších zaměstnavatelů v České republice nepředpokládá, že by se do stávky kdokoli zapojil,“ okomentovala chystaný protest Česká pošta.

Domů
Sdílet
Diskuse