Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2021 9:30
Čas čtení 9:02
Dominik Vetrák

Mads Mikkelsen se popral s režisérem hned první den, natočil nezapomenutelné filmy a nepřestává nás okouzlovat svým talentem

Mads Mikkelsen se popral s režisérem hned první den, natočil nezapomenutelné filmy a nepřestává nás okouzlovat svým talentem
Zdroj: Getty Images Europe/Pascal Le Segretain/Staff
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mads Mikkelsen má za sebou bohatou kariéru, vynikající filmy a oplývá charismatem, které mu závidí snad každý herec.

Dánský herecký génius Mads Mikkelsen slaví 22. listopadu své narozeniny. Oslavuje 56 let a se svou kariérou může být nade vše spokojený. Ovšem ne vždy věděl, že bude hercem. Podobně jako v případě jeho staršího bratra Larse Mikkelsena, herectví nebylo jeho první volbou. Od malička se věnoval gymnastice a 10 let byl profesionálním tanečníkem.

Doporučeno
Mel Gibson nenáviděl Židy a bil svou ženu. Hollywood ho zavrhl, ale nakonec mu odpustil a Mel znovu natáčí oscarové filmy Mel Gibson nenáviděl Židy a bil svou ženu. Hollywood ho zavrhl, ale nakonec mu odpustil a Mel znovu natáčí oscarové filmy 20. května 2021 14:30

Do filmu se dostal ve stejném roce, jako začal studovat herectví

Když mu bylo 29, rozhodl se studovat drama. Ve stejném roce (1996) získal i svou první filmovou roli. Režisér Nicolas Winding Refn (znáš ho jako režiséra filmu Drive s Ryanem Goslingem) ho obsadil do svého režisérského debutu Pusher v hlavní roli s Kimem Bodniem, ke kterému natočil i další dvě pokračování. Mads si zahrál už jen ve dvojce, kde měl hlavní roli – a vysloužil si spoustu chvály.

Tři roky po prvním Pusherovi si opět zahrál s Kimem Bodniem (ten ztvární Vesemira ve 2. sérii Zaklínače) a opět jednou pod režisérským dohledem Nicolase Windinga Refna. Bleeder byl dalším skvělým zářezem v jeho filmografii, no a o rok později, v roce 2000, si zahrál v kvalitním a úspěšném televizním seriálu o policistech s názvem Unit One. Následně se objevil v režisérském debutu Anderse Thomase Jensena s názvem Flickering Lights. Fanoušci severské kinematografie už vědí, že s tímto úchvatným filmařem natočil další čtyři filmy.

Mads Mikkelsen
Zdroj: Getty Images Europe/Pascal Le Segretain/Staff

Jmenovitě to byly filmy Řezníci (2003), Adamova jablka (2005), O kuřatech a lidech (2015) a naposledy famózní Rytíři spravedlnosti (2020). Všechny tyto počiny jsou nesmírně kvalitní, takže jakmile Jensen oznámí svůj další film, nesmírně se na něj těšíme. Na 100 % v něm totiž bude hrát Mads Mikkelsen (Jensen jiné filmy než s Mikkelsenem zatím nenatočil) a s velkou pravděpodobností půjde o jeden z nejlepších filmů roku.

Velká herecká hvězda v Dánsku a role v Jamesi Bondovi

Mikkelsen se stal v Dánsku na přelomu 2. tisíciletí oblíbeným hercem, a to i díky účinkování v komedii o homosexuálech s názvem Shake It All About. Zahrál si i ve dvou vynikajících dramatech režisérky Susanne Bier (režírovala Bird Box). Své role v After Wedding a Open Hearts zvládl bravurně a společně s účinkováním v Adamových jablkách to znamenalo, že v Dánsku se stal nesmírně slavným a populárním hercem. To však bylo jen bonusem k tomu, jak obrovský měl talent.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104290 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak si popletl hvězdného producenta Jerryho Bruckheimera s kameramanem.

  • Proč odešel z castingu na Fantastickou čtyřku. 

  • Jaký chtěl konec pro drama Jagten/Hon, i když by byl depresivní.

  • Se kterou slovenskou herečkou si zahrál ve filmu.

  • Jaká videa plná ruských opilců si s kolegy pouštěl v rámci příprav na film Chlast.

  • Jak prožívali natáčení dramatu Chlast, když čtyři dny po začátku natáčení zemřela režisérova dcera.

  • Se kterým režisérem se popral hned při prvním setkání.

Domů
Sdílet
Diskuse