Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. října 2021 7:35
Čas čtení 0:42
Tereza Šnajdrová

Andrej Babiš hrozí, že bude žalovat šéfa Pirátů Ivana Bartoše

Andrej Babiš hrozí, že bude žalovat šéfa Pirátů Ivana Bartoše
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ IVAN BARTOŠ
Uložit Uložené

Premiér se tak chce bránit proti výrokům Bartoše, podle kterého Babiš pere peníze.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v reakci na kauzu Pandora Papers prohlásil, že Babiš (ANO) „vypral téměř 400 milionů přes firmy v daňových rájích, aby si za to koupil nemovitosti na francouzské Riviéře.“ Takové výroky se však premiérovi nelíbí a upozornil, že pokud s nimi Bartoš nepřestane, bude ho žalovat, informují Novinky.

Doporučeno
Šéf Mladých lidovců: O naší budoucnosti nemůžou rozhodovat pouze padesátiletí heterosexuální bílí muži (Rozhovor) Šéf Mladých lidovců: O naší budoucnosti nemůžou rozhodovat pouze padesátiletí heterosexuální bílí muži (Rozhovor) 6. října 2021 7:00

Považuji za skandální, že někdo si dovolí říct, že jsem pral nějaké peníze. Praní peněz pochází z trestné činnosti. Je nepřijatelné to, co opakují někteří politici jako pan Bartoš. Pokud s tím nepřestane, budu ho žalovat. Buď je nekompetentní, nebo tomu nerozumí,“ uvedl Babiš s tím, že pokud by transakce byla jakkoli podezřelá, banka by ji nahlásila Finančnímu analytickému úřadu.

Domů
Sdílet
Diskuse