Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2021 20:16
Čas čtení 1:07
Ondřej Jarůšek

Babiš po prohře ve volbách: Pokud budu pověřen sestavením vlády, oslovím SPOLU

Babiš po prohře ve volbách: Pokud budu pověřen sestavením vlády, oslovím SPOLU
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Premiér v sobotu večer vystoupil na tiskové konferenci.

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v sobotu před osmou hodinou večer vystoupil na tiskové konferenci, kde zhodnotil výsledek voleb. Ten Babiš označil za „skvělý“, ačkoliv jeho hnutí prohrálo a na prvním místě skončila koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL). 

Koalice SPOLU se ziskem 27,78 % těsně předběhla ANO a získala 71 mandátů. ANO má mít o jedno křeslo více.

Dříve Babiš nevylučoval odchod z politiky, pokud by ve volbách nevyhrál, to už ale pravděpodobně neplatí. „Já když prohraju volby, tak určitě nebudu pokračovat v politice,“ říkal v minulém roce Babiš.

Doporučeno
ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš 9. října 2021 8:00

Ve svém vystoupení po výsledku voleb však popřel, že by toto tvrzení pronesl a řekl, že pokud jej prezident pověří sestavením vlády, bude chtít o vládě vyjednávat se všemi politickými subjekty kromě Pirátů.

Na Hrad se Babiš chystá v neděli v 11:00, nemá se však jednat o povolební rozhovory. Schůzka je prý plánovaná a rozhovory o vládě mají začít ve středu.

Domů
Sdílet
Diskuse