Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. října 2021 21:07
Čas čtení 1:42
Dominik Vetrák

Bude mít Duna pokračování? Šéfka studia Warner Bros. jasně řekla, zda se můžeme těšit

Bude mít Duna pokračování? Šéfka studia Warner Bros. jasně řekla, zda se můžeme těšit
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

CEO studia Warner vyprávěla o Duně 2, dalším filmu po Matrixu 4 či budoucnosti světa Sopranos.

Ann Sarnoff je šéfkou studia Warner Bros. zodpovědného za Dunu. Sarnoff poskytla rozhovor pro Deadline, ve kterém naznačuje budoucnost Duny a dalších značek studia, jako Matrix či Sopranos.

„Budeme dělat pokračování Duny? Pokud se podíváte na film a uvidíte jeho konec, myslím, že máte jasnou odpověď.“ Zdá se, že Warner Bros. si je pokračováním jisté i přesto, že se snímek teprve dostává do kin po celém světě a není známo, nakolik bude úspěšný tam, ale i na streamovací platformě HBO Max, kde si ho lidé mohou pustit už teď. Denis Villeneuve kývl na nabídku natočit Dunu pouze pod podmínkou, že ji může rozdělit na dva díly.

Doporučeno
RECENZE: Duna RECENZE: Duna 20. října 2021 13:30

Warner Bros. mu vyhověno s tím, že snímky měli natočit najednou, jenže náročná logistika a ambiciózní projekt měly za následek, že nejdříve vyrobili první část. Mnoho lidí se obávalo toho, že pokud film nevydělá dost peněz, Warner Bros. dvojku neodsouhlasí. Zdá se však, že se nemusíme obávat a kanadský režisér Villeneuve svůj příběh dokončí.

V srpnu pro Total Film řekl, že je optimistický. Stojí za ním celé studio a jeho představitelé i ředitelé v Legendary Pictures, které Dunu koprodukovalo. Zdá se, že všichni chtějí vidět pokračování a nevznikne jen pokud Duna katastrofálně propadne.

Pro Games Radar řekl, že je vlastně rád, že nemusel oba filmy natáčet najednou. Na konci natáčení jedničky byl prý velmi unavený a necítil se, že by zvládl i dvojku. Nemluvě o tom, že se při jedničce hodně naučil a plánuje to aplikovat na natáčení pokračování. Kromě toho by to prý bylo velmi náročné nejen po finanční stránce.

Duna Oscar Isaac
Zdroj: Continental film

Pro portál NME.com zároveň prozradil, proč Duna nemá potitulkovou scénu. Důvod je jednoduchý. Režisér preferuje, když má jeho poslední záběr ve filmu smysl a nějakou váhu. Potitulkové scény údajně nikdy nedělal a ani s tím nehodlá začít.

Šéfka Warner Bros Ann Sarnoff komentovala i ostatní projekty studia. Potvrdila, že v současnosti diskutují s Davidem Chasem o seriálu ve světě Sopranos. Chase vytvořil Sopranos a nedávno do kin a na HBO Max poslal celovečerní prequel s názvem Saints of Newark.

V něm jsme sledovali mladého Tonyho Soprana (hrál ho Michael Gandolfini, syn Jamese Gandolfiniho, který ztvárnil Tonyho v seriálu Sopranos). Snímek v kinech propadl, ale na HBO Max má celkem úspěch, stejně jako Sopranos, a tak možná vznikne seriál popisující události mezi Many Saints of Newark a Sopranos.

Na závěr ředitelka studia Warner Bros. prozradila, že kdykoliv se jí režisérka Lana Wachowski ozve s nápadem na další Matrix, vyslechne ji. Zdá se, že studiu nebude vadit ani to, pokud očekávané sci-fi nebude kasovním úspěchem. Pokračování se možná dočkáme i přesto.

Matrix 4
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse