Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2021 9:09
Čas čtení 1:25
Vojtěch Vanda

Vůdci gangů na Novém Zélandu se spojili ve videu, ve kterém prosí své členy, aby se dali očkovat proti koronaviru

Vůdci gangů na Novém Zélandu se spojili ve videu, ve kterém prosí své členy, aby se dali očkovat proti koronaviru
Zdroj: Getty Images, povoleno k užití
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Jak dostat vakcinaci do těžko přístupných komunit? Vládu Nového Zélandu napadlo, že by mohli kontaktovat hlavy tamních nejznámějších gangů.

Novozélandská vláda našla způsob, jak oslovit těžko přístupné komunity původních obyvatel, kde je nízká proočkovanost proti koronaviru. Spojila se s hlavami tamních nejznámějších gangů, které o nutnosti a pozitivních účincích vakcíny promluvili ve společném videu.

Za nápadem vzniku videa stojí ministr pro rozvoj maorské komunity, který na hlasy kritiků odpověděl, že se nejedná o podporu gangů, ale o podporu zdraví nechráněných komunit. Informuje The New Zealand Herald.

Doporučeno
Třetí dávka očkování funguje skvěle i proti deltě, ukazuje rozsáhlá studie na stovkách tisíců lidí Třetí dávka očkování funguje skvěle i proti deltě, ukazuje rozsáhlá studie na stovkách tisíců lidí 2. listopadu 2021 16:52

Zvláštní nápad pro posílení proočkovanosti v těžko dostupných komunitách měl sám ministr pro rozvoj maorské komunity Willie Jackson, který debatoval s lídry nejznámějších tamních gangů, jako jsou Black Power, King Cobras, Head Hunters nebo Mongrel Mob. Ministr má k těmto leadrům gangů blízko, jelikož vyrůstal blízko veškerému dění, což byl nejspíš důvod, proč se mu povedlo natáčení vyjednat. 

Domů
Sdílet
Diskuse