Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2021 12:53
Čas čtení 1:12
Radim Šlechta

Přinášíme kompletní koaliční smlouvu nové vlády SPOLU a PirSTAN

Přinášíme kompletní koaliční smlouvu nové vlády SPOLU a PirSTAN
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA SPOLU STAN VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Koalice Spolu a PirSTAN dnes podepsali koaliční smlouvu, kde si rozdělují rezorty a definují své cíle na další volební období. Přečíst si smlouvu můžeš níže.

Koalice SPOLU a PirSTAN podepsaly koaliční smlouvu na volební období 2021–2025. Jako primární problémy vnímá koalice zadlužení, ukotvení České republiky na Západě, v EU a NATO. V čele nové vlády bude stát předseda ODS Petr Fiala. Smlouvu předsedkyně a předsedové stran podepsali dnes v Poslanecké sněmovně. 

Podle Petra Fialy čeká Českou republiku řada výzev a následující rok nebude snadný. Dodal, že jsou strany připraveny udělat vše pro to, aby země výzvy zvládla. Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) zdůraznila, že se nová vláda bude muset poprat se zadlužením. Jako důležité vnímá ukotvení České republiky na Západě, v Evropské unii a v NATO. „Chceme, aby se tu dobře žilo všem generacím, takže nezapomínáme ani na změny klimatu a ochranu přírody,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse