Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 13:51
Čas čtení 1:09
Radim Šlechta

Tereza H. stále čeká na propuštění z pákistánského vězení. Do Česka se má vrátit v nejbližších týdnech

Tereza H. stále čeká na propuštění z pákistánského vězení. Do Česka se má vrátit v nejbližších týdnech
Zdroj: ČTK/AP/K.M. Chaudary
NEWS TEREZA H.
Uložit Uložené

Tereza H., která měla podle původního obvinění pašovat devět kilo heroinu, stále čeká na své propuštění.

Tereza H., která strávila tři roky v pákistánském vězení, se tento týden do České republiky nevrátí. Ještě minulý týden přitom ministerstvo zahraničních věcí odhadovalo, že by se mohla vrátit dnes po tom, co se jí navrátí osobní věci. Soud ale stále nevyhotovil písemný rozsudek, který měl mít připravený už minulý týden. Podle ministerstva zahraničí by mohla být Tereza propuštěna příští týden, resort však očekává ještě pozdější termín. Po písemném verdiktu ještě bude čekat na navrácení osobních věcí včetně dokladů.

Doporučeno
Tereza H. se po 3 letech vrací do Česka. Shrnujeme, co vše víme o jejím případu Tereza H. se po 3 letech vrací do Česka. Shrnujeme, co vše víme o jejím případu 5. listopadu 2021 14:01

„Naše zastupitelství v Pákistánu soud urguje a ptá se, ale ještě stále čekáme, až soudce připojí svůj podpis k písemnému rozsudku. V současné době odhadujeme, že by se tak mohlo stát v týdnu od 15. listopadu, nebo v tom dalším. Který z nich to ale bude spíš, říct nedokážeme,“ řekla REFRESHERu mluvčí ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová. Uvedla, že bližší informace na výslovné přání rodiny sdělovat resort nebude, o propuštění Terezy ale bude informovat na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse