Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 14:26
Čas čtení 1:53
Tereza Šnajdrová

Výroční zpráva BIS: Dezinformace narušují demokracii. Čína a Rusko jsou výraznou hrozbou

Výroční zpráva BIS: Dezinformace narušují demokracii. Čína a Rusko jsou výraznou hrozbou
Zdroj: Bezpečnostní informační služby
NEWS
Uložit Uložené

Bezpečnostní informační služba zveřejnila výroční zprávu za rok 2020.

Bezpečnostní informační služba zveřejnila výroční zprávu za rok 2020, v níž upozornila na fenomény ohrožující bezpečnost České republiky. Za hrozbu BIS označila Čínu a její zasahování do českého akademického prostředí, Rusko, které se dopustilo útoku na naší zemi ale i dezinformace, jež mohou ohrozit demokratické základy státu.

Doporučeno
Za vrbětickým výbuchem stojí šestičlenné ruské komando, tvrdí Respekt a Bellingcat Za vrbětickým výbuchem stojí šestičlenné ruské komando, tvrdí Respekt a Bellingcat 20. dubna 2021 16:20

Rusko je hrozbou. Snažilo se ovlivnit stavbu jaderného bloku v Dukovanech, dopustilo se útoku na Česko a nezapomínejme ani na ricinovou kauzu

Bezpečnostní informační služba pod vedením Michala Koudelky vydala novou výroční zprávu za rok 2020, v níž upozorňuje na fenomény, které ohrožují bezpečnost České republiky. Velká kapitola se věnuje Rusku a kauze Vrbětice, při níž po útoku ruských agentů zemřeli dva lidé. Rusko se navíc snažilo ovlivnit stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech, čímž by země mohla Česko v budoucnu vydírat.

Česká republika se stala cílem útoku cizího státu. Tento subverzní čin kromě velkých ekonomických škod způsobil také smrt dvou českých občanů a vedl k výraznému narušení životů tisíců obyvatel obcí v bezprostředním okolí areálu,“ stojí ve výroční zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse