Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. prosince 2021 9:30
Čas čtení 5:03
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších hororů roku 2022

10 nejočekávanějších hororů roku 2022
Zdroj: Universal/Sony/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Návrat Vřískotu, Texaského masakru motorovou pilou, Evil Dead či Halloweenu zdobí horory nabitý rok 2022.

Hororový žánr je stále nesmírně populární. Dokáže potěšit sofistikovanější a náročnější diváky, ale i lidi, kteří se chtějí podívat na zábavné vyvražďovačky či diváky, kteří touží po husí kůži kvůli lekačkám a takzvaným jumpscares, když na ně z plátna vyskočí nějaká obluda. Naštěstí, v roce 2022 uvidíme od každého trochu.

Běžně se stává, že se objeví i nějaký skvělý horor, o kterém jsme předem netušili. Většinou jde o nezávislé snímky od menších studií či nečekaná překvapení.

Na druhé straně to, že je nějaký horor očekávaný, neznamená, že bude automaticky kvalitní. Nepřekvapilo by nás, kdybychom dali polovině z následujících projektů průměrné hodnocení. Stále se však na ně těšíme a doufáme v kvalitní žánrovky.

Doporučeno
RECENZE: 2. série Zaklínače RECENZE: 2. série Zaklínače 20. prosince 2021 12:30

Scream (Vřískot) – 14. leden

Návrat legendárního Vřískotu se poprvé ponese bez režie zesnulého Wese Cravena, který natočil všechny čtyři předchozí díly. Scream nenese číslovku 5, ale je přímým pokračováním příběhu, takže se vrátí postavy z předešlých počinů. Tedy ty, které přežily, protože maskovaný vrah už zabil desítky lidí.

Ghostface se vrátí, ovšem s jinou identitou. Někdo po něm přebral identitu, masku a nůž s cílem rozsekat teenagery a odhalit temná tajemství malého města. Režírovali Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, známý jako Radio Silence. Ti naposledy natočili vynikající slasher Ready or Not (Krvavá nevěsta), takže se na Vřískot opatrně těšíme.

 
V pátém díle se znovu ukáží původní hrdinové jako Sydney (Neve Campbell), Gale (Courteney Cox) či policista Dewey Riley (David Arquette).

The Black Phone – 4. únor

Ethan Hawke je The Grabber, sériový vrah ze 70. let minulého století. Začínal tehdy v Coloradu, kde vraždil děti. Nejnověji unesl Finneyho Shaw (Mason Thames). Finney se ocitne v prázdné místnosti se špinavou postelí a černým nefunkčním telefonem.

Jednoho dne však zazvoní. S Finneym se spojily předchozí oběti Grabbera, které mu pomáhají utéct. Zároveň probíhá policejní vyšetřování, kterému pomáhá Finneyho kamarádka. Ta totiž ve snech dostává náznaky toho, kde Finneyho drží proti jeho vůli.

 
Trailer nabízí hned několik napínavých momentů a líbí se nám také celkový koncept hororu. The Black Phone režíroval 55letý Scott Derrickson (Deliver Us from Evil, 2014 či Sinister, 2012). Natočil i prvního Doctora Strange, ale tvorbu dvojky opustil, aby se mohl vrátit k hororu.

Texas Chainsaw Massacre – 18. únor

Podobně jako Evil Dead Rise, i nový díl v sérii Texaský masakr motorovou pilou bude exkluzivně pro streamovací platformu. Avšak v tomto případě to bude Netflix. V roce 2022 ožijí hororové legendy. Dočkáme se Texaského masakru, Vřískotu, Halloweenu, slavného upíra od Kinga či Evil Dead.

Chybí už jen Freddy Krueger z Elm Street a Jason Voorhees z Pátku třináctého. Letos se vrátil i Saw, ač to za hodně nestálo, Chucky dostal vlastní seriál a vrátí se i Hellraiser. Fanoušci starých hororů se určitě radují, ale zároveň se obávají o výslednou kvalitu.

Z nového Texaského masakru motorovou pilou jsme zatím viděli jen krátký, nic neříkající teaser. Velkou naději nevzbuzuje ani fakt, že režíruje David Blue Garcia, který dosud natočil jen jeden film – průměrný horor Tejano. Herecky se představí méně známí herci, ale stále jde o návrat legendární hororové postavy, takže je férové ​​dát mu šanci.

Nope – 22. červenec

Jordan Peele získal už po dvou filmech status hollywoodského esa. Jeho film je z tohoto článku rozhodně nejočekávanějším počinem. A to o jeho ději nevíme absolutně nic. Nepochybujeme však, že Peele přišel s něčím originálním. V minulosti se vyjádřil, že chce i nadále natáčet sociální thrillery-horory, ve kterých lidé nebojují s příšerami, ale se zlomyslností v lidech jako takových.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107138 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse