Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 12:28
Čas čtení 1:00
Ivan Koribanič

Francouzský cestovatel brázdí moře se svojí slepicí Monique. Naučil ji surfovat, prožili spolu i 130 dní v mrazivém Grónsku

Francouzský cestovatel brázdí moře se svojí slepicí Monique. Naučil ji surfovat, prožili spolu i 130 dní v mrazivém Grónsku
Zdroj: Wikimedia/Zoe Mohl/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI FRANCIE
Uložit Uložené

Francouz Guirec Soudée je od roku 2014 mořeplavcem. Na své staré, třicetimetrové rezavé plachetnici začínal úplně sám.

Guirec Soudée neměl ve svých začátcích žádné zkušenosti se životem na moři. Kromě zkušeností mu chybělo i základní komunikační vybavení. Na palubě byl navíc úplně sám, píše BBC.

Na Rhode Islandu narazil na slepici, která mu podle jeho slov okamžitě padla do oka. „Potkal jsem Monique a zamilovali jsme se,“ popisuje Guirec. Tehdy plánoval svou pětiletou cestu kolem světa a slepice Monique se měla stát jeho nejlepší přítelkyní.

Guirec se nejprve obával, zda se adaptuje na mořský život, strach však rychle pominul. Problémem dokonce nebylo ani dostat slepici přímo do moře, protože svého nového pána následovala jako pes. Podle mořeplavce si postupem času s Monique také zasurfoval na windsurfingové desce.

Guirec neměl během cesty nouzi ani o jídlo. Monique mu pravidelně snášela vajíčka, ačkoli prognózy jeho kamarádů říkaly, že v důsledku stresu jich pravděpodobně moc nesnese. „Znám ji, téměř se usmívá,“ popsal Guirec svou opeřenou kamarádku.

Francouz, který má na Instagramu přes 80 tisíc sledovatelů, jako malý kluk toužil po dobrodružství. I proto se rozhodl, že svou loď zakotví u Grónska. Překročit Atlantik jim trvalo 28 dní. Po nalezení vhodné zátoky nechali loď zamrznout v ledu. Guirec strávil s Monique následujících 70 dní ve tmě, silném větru a extrémním chladu. V arktickém ledu byli uvězněni dohromady 130 dní. 

Doporučeno
Uřízl si uši, nos a prsty, chystá se na amputaci zdravé nohy a rozpůlení penisu. Anthony chce vypadat jako mimozemšťan Uřízl si uši, nos a prsty, chystá se na amputaci zdravé nohy a rozpůlení penisu. Anthony chce vypadat jako mimozemšťan 7. října 2023 11:00

„Celou tu dobu jsem si s ní povídal. Myslím si, že kdyby tady nebyla, bylo by to úplně jiné,“ uzavřel Guirec. Jeho cesta dobrodruha ale neskončila. Mezi posádku lodi vzal i psa Boska, který podle fotek na Instagramu vychází s Monique velmi dobře.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guirec Soudée 🇫🇷 (@guirecsoudeeadventure)

Domů
Sdílet
Diskuse