Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
23. prosince 2021 v 8:04
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: Epidemie stále zpomaluje. Ve středu přibylo 7682 nakažených, nejméně od začátku listopadu

KORONAVIRUS: Epidemie stále zpomaluje. Ve středu přibylo 7682 nakažených, nejméně od začátku listopadu
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Za středu přibylo 7682 nakažených. Je to nejméně za všední den od 1. listopadu.

V České republice bylo za středu potvrzeno 7682 nových případů nákazy koronavirem. To představuje nejnižší počet nakažených ve všední den od 1. listopadu. V porovnání s minulým týdnem v tuto středu přibylo přibližně o 4 tisíce nakažených méně a o téměř 9 tisíc méně při pohledu na situaci před čtrnácti dny. Vyplývá to z dat Ministerstva zdravotnictví.

Vedle samotného počtu nakažených klesá také incidenční číslo, které představuje počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za uplynulý týden. V současnosti je toto číslo 526, ještě minulý týden přitom bylo na hodnotě 750. Epidemie zpomaluje již čtvrtý týden. V souvislosti s rychle šířící se variantou omikron ale existují obavy, že by se příznivý vývoj mohl ještě pokazit.

Doporučeno
Nová vláda zpřísňuje opatření. Na Silvestr jen 4 lidi u stolu, omezí se akce a večírky Nová vláda zpřísňuje opatření. Na Silvestr jen 4 lidi u stolu, omezí se akce a večírky 22. prosince 2021 v 15:45

Zatím ale klesá také počet hospitalizovaných osob. Na covidových lůžkách jich leží 4453 a ve vážném stavu je méně než 800 nakažených. Počet zemřelých osob se dostal na hranici 35 585. Největší počet nakažených je v okrese Ústí nad Labem, kde je na 100 tisíc obyvatel přibližně 780 infikovaných lidí. Situace je oproti tomu nejlepší na západě Čech. Například na Chebsku je pouze 225 nakažených osob na 100 tisíc obyvatel.

Roste také počet osob, které již ukončily svou vakcinaci. V současnosti je těchto lidí více než 6,6 milionů a za včerejšek očkování dokončilo přes 12 tisíc lidí. Roste také číslo vykázaných třetích posilujících dávek. Těmi se nechalo naočkovat jen za včerejšek 55 687 osob. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09 ve středu na tiskové konferenci mluvil o otevření registrace na posilující dávku pro osoby nad 30 let. Vakcína by jim měla být přístupná od 27. prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse