Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2021 13:20
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje: Napadne až 10 centimetrů sněhu a teploty místy klesnou pod -12 °C, na celém území Česka se bude tvořit náledí

ČHMÚ varuje: Napadne až 10 centimetrů sněhu a teploty místy klesnou pod -12 °C, na celém území Česka se bude tvořit náledí
Zdroj: TASR - Michal Svítok
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové vydali novou výstrahu před sněžením, náledím a mrazivými teplotami.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varování před nebezpečnými jevy. Na celém území České republiky se bude během víkendu tvoři náledí a zmrazky, které mohou způsobovat komplikace v dopravě. Na řadě míst se také očekává sněžení.

Námraza se na vozovkách bude podle meteorologů tvořit během celé soboty až do nedělního rána. Řidiči by proto měli jezdit velmi opatrně a poslouchat dopravní zpravodajství. Náledí může způsobit vyšší nehodovost.

Pozor by si však měli dávat i chodci. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ varují meteorologové.

Očekává se také sněžení, podle ČHMÚ může místy napadnout až 10 centimetrů sněhu. Tato výstraha platí pro celý Plzeňský a Jihočeský kraj a dále pro část Vysočiny a část Jihomoravského kraje. Sněžit by mělo do dnešních 19:00.

V noci ze soboty na neděli se na řadě míst očekávají třeskuté mrazy. Místy by podle meteorologů mohla rtuť na teploměrech klesnout až i pod -12 °C. ČHMÚ proto varuje před prochladnutím. „Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku,“ píší meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse