Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2021 15:56
Čas čtení 2:08
Radim Šlechta

Mrazík: Ivánek skončil ve vězení, scénárista ve vyhnanství na Sibiři

Mrazík: Ivánek skončil ve vězení, scénárista ve vyhnanství na Sibiři
Zdroj: Bontonfilm
NEWS SILVESTR
Uložit Uložené

Shrnujeme, proč je Mrazík tak oblíbený a přinášíme výběr největších zajímavostí z natáčení.

Mrazík se po dobu deseti let stal naprosto neoddělitelnou součástí televizních programů během oslav Nového roku. Již od roku 1964 se s ním čeští diváci setkávají každý rok a pro mnoho lidí představuje příběh Ivánka, Nastěnky a pohádkového dědečka s berlou „mrazilkou“ tradici, na kterou se těší celý rok. Proč se ale vlastně film ze Sovětského svazu stal tolik populárním, co provázelo natáčení a kde skončili herci hlavních rolí? Prozradíme ti to v následujících odstavcích.

Skvělý dabing i výsměch Rusům

Pohádka natáčená v okolí Moskvy patří k nejznámějším v Česku. O tom není a snad by ani nemohlo být pochyb. V čem ale její populartia tkví? Podle filmového kritika Kamila Fily může za popularitu této pohádky na jedné straně povedený dabing českých herců. Hlášky se často citují a věty jako „Nastěnku chci za ženu“ kolikrát přebijí samotný příběh filmu. 

Jako další bod uvedl Fila ve svém pořadu na Aktuálně a dále i v rozhovoru pro Seznam zprávy, že Mrazík dává možnost se vysmát Sovětskému svazu. „My se Rusům smějeme, že jsou takoví pitomí. Jako ten Ivan, silný, ale hloupý, naivní, narcistní. A dostane za vyučenou,“ uvedl v rozhovoru.

Domů
Sdílet
Diskuse