Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2022 13:46
Čas čtení 1:51
Vojtěch Vanda

GoOut ukončuje spolupráci s Ladislavem Sinaiem

NEWS
Uložit Uložené

Kauza, která se objevila kolem moderátora Ladislava Sinaie, přiměla společnost GoOut jednat. S tvůrcem ukončuje spolupráci a vymezuje se vůči sexuálnímu nátlaku.

Společnost GoOut se v souvislosti s kauzu kolem Ladislava Sinaie rozhodla ukončit s moderátorem spolupráci. Zástupci společnosti to uvedli v pondělí pro REFRESHER. Ukončení spolupráce vyplynulo z kauzy, která kolem oblíbené internetové persony vyvstala v neděli.

Podle zatím neověřených screenshotů konverzací publikovaných instagramovým účtem, vyvstalo podezření na nevhodné chování známého moderátora vůči řadě žen. Mezi příjemci jeho zpráv měly údajně být i nezletilé dívky. Ladislav Sinai to ale popírá. Redakce REFRESHERu na ověření těchto podezření pracuje.

 

Kauzu rozpoutal instagramový účet 

Sinai je známý především díky svému podcast Ladislav Sinai Podcast, jenž má být „autentickým vhledem do světa generace Z“ se syrovými rozhovory a nepřipravenými otázkami. Moderátor, který měl pořad například i na Radiu 1, si ke stolu zval zejména rapery, ale také další osobnosti včetně těch netradičních nebo virálních. V roce 2020 byl jeho podcast nominován na Křišťálovou lupu v kategorii Podcast roku.

Tento podcast vznikal ve spolupráci se společností GoOut, která se kvůli kauze, jež se na internetu objevila o víkendu, rozhodla s moderátorem rozvázat spolupráci. Na internetu, zejména na Instagramu, se totiž začaly objevovat screenshoty z konverzací s nevhodným obsahem připisovaným právě Sinaiovi. Původní materiály sdílel na stories kanál czechrapmoments. Ten byl v pondělí zablokován.

Pro účely článku, který ke kauze připravujeme, sháníme osoby, které by byly ochotny se s námi podělit o svá svědectví. Ozvěte se nám na mail [email protected].
Domů
Sdílet
Diskuse