Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. ledna 2022 12:48
Čas čtení 0:42
Martin Mičuda

Škoda láká na stylovější Enyaq Coupé iV, premiéru bude mít koncem měsíce

Škoda láká na stylovější Enyaq Coupé iV, premiéru bude mít koncem měsíce
Zdroj: Škoda
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Druhá karosářská varianta chce oslovit zejména stylověji řešenou zadní částí.

Enyaq iV patří na našem trhu mezi nejúspěšnější elektromobily, co se týče prodeje, a už za pár týdnů se jeho atraktivita zvýší. Škoda totiž oznámila, že už 31. ledna oficiálně odhalí druhou karosářskou variantu, která podle předchozích informací zastoupí Enyaq Coupé iV. Podstatou stylovějšího derivátu bude tedy seříznutá zadní část karoserie inspirovaná vozy typu kupé.

Doporučeno
BMW iX M60 je druhý sportovní elektromobil značky. Pod kontroverzní karoserií skrývá až 619 koní BMW iX M60 je druhý sportovní elektromobil značky. Pod kontroverzní karoserií skrývá až 619 koní 5. ledna 2022 10:30

To nově potvrzují už i první oficiální designové náčrty, které nám naznačují, jak bude chystaná novinka vypadat. Jedná se sice jen o počítačové nákresy, ale vzhledem k aktuální podobě klasického modelu Enyaq iV je snadné vydedukovat finální vzhled sériovky. Ostatně, v nedávné minulosti nám to velmi přesně přiblížilo několik počítačových ilustrací nezávislých grafiků.

Škoda, Enyaq Coupé iV,
Zdroj: Škoda

Novinka s dodatkem Coupé to bude pochopitelně více hrát na emoce, automobilka však už nyní vyzdvihuje i zlepšení po stránce aerodynamiky. Součinitel aerodynamického odporu vzduchu má mít totiž hodnotu pouhých 0,234, čímž se Enyaq Coupé iV zařadí mezi špičku ve své třídě. Samozřejmě, technický základ zůstane beze změn, stejně tak i samotné rozměry se budou mezi karosářskými variantami lišit jen minimálně. Všechno podstatné se dozvíme koncem tohoto měsíce.

Domů
Sdílet
Diskuse