Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2022 12:35
Čas čtení 0:55
Viktor Kniš

VIDEO: Po zápase slovenské hokejové extraligy se pobili hráči i pořadatelé. Zasahovat musela policie

VIDEO: Po zápase slovenské hokejové extraligy se pobili hráči i pořadatelé. Zasahovat musela policie
Zdroj: TASR – Roman Hanc
NEWS
Uložit Uložené

Incident měl dohru i před stadionem.

Po zápase slovenské hokejové extraligy mezi týmy HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves se strhla rvačka před šatnami, do které se zapojili hráči, pořadatelé a členové realizačního týmu. Informuje o tom RTVS, která zveřejnila i krátký videozáznam z tlačenice, do které se zapojily skoro celé týmy. Před stadionem se navíc strhla ještě jedna rvačka, při které už museli zasahovat i policisté.

Generální manažer Spišské Nové Vsi Richard Rapáč tvrdí, že důvodem byl rasismus ze strany fanoušků Michalovců, kteří verbálně útočili na dva hráče tmavé pleti z týmu soupeře.

Doporučeno
Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz Těchto 10 youtuberů v roce 2021 vydělalo nejvíce peněz 15. ledna 2022 12:00

„Byly tam pokřiky z tribun ,Ty opice‘ a podobně. Rozhodčí byli o situaci vyrozuměni. Zopakovalo se to i tentokrát. Během zápasu se to vyhrotilo. Po konci šli hráči do šatny, ale vyběhl na ně kustod michalovského týmu. Ten na ně zaútočil fyzicky a oni se bránili,“ řekl Sportnet Rapáč.

Také trenér Spišské Nové Vsi potvrdil rasistické útoky. „Zápas byl znehodnocen tím, že se udály věci, které by se na slovenském stadionu neměly stávat. Jde o urážení hráčů a došlo i k napadání a osočování. Tímto tlačíme celý slovenský hokej dolů.“

Trenér týmu HK Dukla Ingema Michalovce reagoval, že pokud jsou tvrzení o rasistických útocích pravdivá, jménem klubu se soupeři omlouvá. „Něco takového by se nemělo stávat, zvláště ne v lize, která se hraje na nejvyšší úrovni a s kvalitou, jakou má slovenská soutěž,“ dodal trenér.

Michalovce v zápase zvítězili těsně 3:2.

Domů
Sdílet
Diskuse