Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2022 17:43
Čas čtení 1:22
Radim Šlechta

Kryptoměnový trh ztratil 3,2 bilionu korun za 24 hodin. Bitcoin se propadl už na 38 tisíc dolarů

Kryptoměnový trh ztratil 3,2 bilionu korun za 24 hodin. Bitcoin se propadl už na 38 tisíc dolarů
Zdroj: Getty Images/Chesnot
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Trh s kryptoměnami zasáhl další propad. Za poslední den ztratily na ceně přes v přepočtu 3 biliony korun. Investoři jejich prodejem reagují na situaci na akciových trzích.

Velká část kryptoměn ztrácí na své hodnotě. A to výrazně. Podle dat dostupných na serveru Coinmarketcap se cena virtuálních měn za posledních 24 hodin snížila přibližně o 150 miliard dolarů (zhruba 3,2 bilionu korun). Vedle Bitcoinu, který se dostal na nejnižší hodnotu od minulého srpna, padá cena také Ethereu, BNB nebo Cardanu. 

Nejznámější kryptoměna Bitcoin se ze čtvrtka na pátek dostala na hodnotu přibližně 38 tisíc amerických dolarů. To představuje nejnižší cenu od loňského srpna. Ještě včera se přitom s virtuální měnou obchodovalo za ceny převyšující 43 tisíc amerických dolarů. Půdu pod nohama ztrácí Bitcoin již několik měsíců. Za poslední čtvrtletí se propadl přibližně o 37 %. 

Po BTC se propadají i další kryptoměny

Bitcoin ale nepředstavuje jedinou kryptoměnu, jejíž hodnota s dneškem prudce klesla. Oslabilo také Ethereum, které se propadlo téměř o 13 %. V současnosti se obchoduje za 2 834 dolarů. Ke dvěma nejznámějším kryptoměnám se ve svém oslabení však přidala i většina ostatních alt coinů.

Domů
Sdílet
Diskuse