Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci se společností Gemini.
22. ledna 2022 13:48
Čas čtení 1:00
Sponzorovaný obsah

VIDEO: Takto vypadá operace očí. Jak moc zákrok bolí a kolik stojí?

REFRESHER
Uložit Uložené

Náš moderátor Vítek navštívil kliniku Gemini, kde mu za použití nejrychlejšího laseru na světě pomohli zbavit se problémů se zrakem.

Kolem laserové operace očí stále panuje celá řada mýtů, rozhodli jsme se ji proto sami vyzkoušet a přiblížit ti, jak tento zákrok probíhá, zda bolí a jak moc ti může pomoct. Obavy měl dříve i náš moderátor Vítek, ten však po návštěvě oční kliniky Gemini svůj životní strach z laserové očí překonal a z výsledku byl nadšený.

Samotné operaci předchází důkladné vyšetření, na němž se Vítek dozvěděl, že neměl dioptrie minus 2, jak si doposud myslel, ale minus 2,5, a na levém oku měl navíc refrakční oční vadu zvanou astigmatismus. To už je ale dnes minulostí.

Oční chirurg Pavel Stodůlka, který je zakladatelem sítě očních klinik Gemini a který se zhostil operace Vítkových očí, nám před zákrokem vysvětlil, že klinika má k dispozici jeden z nejrychlejších laserů na světě na operaci očních vad. Zákrok trval jen pouze přibližně deset minut. A bez bolesti.

operace očí
Zdroj: REFRESHER

„Všechno dopadlo správně, oči mě nebolí a vidím jako ostříž,“ pochvaloval si Vítek po úspěšném zákroku. Více už ti ale prozradíme v doprovodném videu, na kterém ti celý proces operace ukážeme. Na kolik takováto operace vyjde a jak se má člověk chovat den po zákroku? I to se v našem videu dozvíš.

Pokud jsi i tedy ty dosud trpěl strachem z laserové operace, dnes už můžeš všechny obavy hodit za hlavu. A pokud jsi stejně jako Vítek musel neustále cpát peníze do kontaktních čoček, na základě vlastní zkušenosti ti můžeme doporučit operaci očí u odborníků z kliniky Gemini, kde se svých problémů se zrakem můžeš konečně zbavit během jednoho jediného dne.

Domů
Sdílet
Diskuse