Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. ledna 2022 20:15
Čas čtení 1:05
Ivan Koribanič

Vídeňské letiště otevřelo ultramoderní spací kabinky. Samy se čistí, je v nich zdarma Wi-Fi, noc vyjde na tisíc korun

Vídeňské letiště otevřelo ultramoderní spací kabinky. Samy se čistí, je v nich zdarma Wi-Fi, noc vyjde na tisíc korun
Zdroj: Zzzleepandgo/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI RAKOUSKO
Uložit Uložené

Cena za takovou kabinku vychází na 220 korun za hodinu. Dá se v ní ubytovat i na celou noc s tím, že příjezd je možný od 20:00 a odjezd je nejpozději do 10:00 následujícího dne.

Na vídeňském letišti Schwechat se už cestující budou moci nově i vyspat. K dispozici totiž budou mít 16 speciálních spacích kabinek. Ty na letišti otevřel italský start-up Zzzleepandgo, upozornil Pelikan.

„S okamžitou platností umožňujeme všem cestujícím novou pohodlnou službu na terminálu. Cestující, kteří stráví na letišti delší dobu, mohou nyní přečkat čekací lhůtu uvolněně a klidně v moderních spacích kabinách vyvinutých společností Zzzleepandgo,“ řekl generální ředitel vídeňského letiště Julian Jäger.

Cena za takovou kabinku vychází na 9 eur za hodinu (zhruba 220 korun). Dá se v ní ubytovat i na celou noc s tím, že příjezd je možný od 20:00 a odjezd je nejpozději do 10:00 následujícího dne. Takový pobyt vyjde na 48 eur (zhruba 1100 korun). Tyto kabinky cestující najdou na terminálu 3. Ubytování je možné si zarezervovat online, popřípadě přímo na místě.

Firma Zzzleepandgo chce do konce roku 2022 tyto kabinky zajistit na dalších 16 mezinárodních letištích, celkem v 9 zemích.

Kabiny, nebo jinak řečeno kapsle, jsou vybaveny elektrickými zásuvkami, USB porty a také bezplatným internetem. V rámci vybavení jsou v kabince police a skládací stolek. Vedle usínání nebo odpočinku jsou k dispozici také filmy a hudba. K dispozici je také ventilace a neprůhledné závěsy.

Letisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinky
Zobrazit galerii
(5)

Start-up tento projekt prezentuje jako inteligentní salonky. Ty mají cestujícím poskytnout klidné místo ke spaní, odpočinku nebo práci.

Pokud se cestující rozhodne, že si rezervaci udělá přímo na místě, může tak učinit přímo v kabince. Virtuální recepce bude vyžadovat pas, kreditní kartu a dle požadavků i covid pas.

Doporučeno
KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy 1. února 2024 9:51

Pokud je již cestující ubytován, jeho pobyt mimo kabinky není nijak limitován. Po odubytování se moderní kapsle sama vyčistí a vydezinfikuje. Moderní ventilace dokáže z ovzduší odstranit viry a bakterie.

Domů
Sdílet
Diskuse