Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 18:48
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Zemřela italská herečka Monica Vitti, hvězda stříbrného plátna 60. a 70. let

Zemřela italská herečka Monica Vitti, hvězda stříbrného plátna 60. a 70. let
Zdroj: Keystone/Hulton Archive/Getty Images
NEWS MONICA VITTI
Uložit Uložené

Její smrt ohlásil na Twitteru bývalý starosta Říma a filmový kritik Walter Veltroni, jehož poprosil manžel zesnulé herečky Roberto Russo.

Ve věku 90 let zemřela italská herečka Monica Vitti. Zprávu o její smrti sdílel na Twitteru bývalý starosta Říma a filmový kritik Walter Veltroni, jehož o to poprosil manžel zesnulé herečky Roberto Russo. O jejím skonu informovala i stanice BBC.

Vitti se výrazně zapsala do paměti diváků, kteří milují filmy z padesátých, šedesátých a sedmdesátých let. Vitti si během své kariéry dokonce zahrála po boku Alaina Delona.

Doporučeno
RECENZE: Benedetta RECENZE: Benedetta 29. ledna 2022 10:30

Zlatý glóbus, Stříbrná stužka italské kritiky... Vitti měla naplněný profesní život. Hrála jak v divadle, tak před filmovými kamerami a uměla ztvárnit velkou škálu postav od těch tragických až po komediální.

Méně zkušení filmoví diváci by si na zdánlivě nevýraznou hereckou tvář mohli vzpomenout z filmu Zatmění z roku 1962, kde stanula po boku francouzského herce Alaina Delona, jenž režíroval její bývalý přítel Michelangelo Antonioni. Antonioniho filmy ukázaly herecký um Vitti celému světu.

Velká herečka však ve svých 90 letech odešla na věčnost. „Roberto Russo, její dlouholetý partner, mě požádal, abych oznámil, že Monica Vitti už není. Dělám to s velkou bolestí, láskou a lítostí,“ uvedl ve středu Veltroni. Jeho slova vzápětí potvrdil i italský ministr Dario Franchescini.

Příčina smrti nebyla uvedena. Je však pravdou, že od roku 2002 se herečka stáhla do ústraní kvůli Alzheimerově chorobě.

Domů
Sdílet
Diskuse