Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2022 9:23
Čas čtení 1:03
Ilona Hobzová

Kanaďanky odehrály hokejový zápas v respirátorech, soupeřky z Ruska nedodaly včas testy na koronavirus

Kanaďanky odehrály hokejový zápas v respirátorech, soupeřky z Ruska nedodaly včas testy na koronavirus
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Minulý týden bylo v karanténě šest ruských hráček.

Zvláštní zápas se odehrál mezi hokejistkami Kanady a Ruska na olympijském turnaji v Pekingu. Utkání začalo s hodinovým zpožděním. Podle dostupných informací totiž tým Kanady odmítal hrát se svými soupeřkami z Ruska, které nedodaly výsledky testů na koronavirus. Nakonec se hrálo, ale za specifických podmínek. 

Hráčky nastoupily v respirátorech

Společné rozbruslení před zápasem ještě Kanaďanky absolvovaly, poté ale zmizely v šatně. Kanadský trenér následně podle webu Sportsnet mluvil s rozhodčím, kterému důvod vysvětlil. Rusko totiž před zápasem nedodalo výsledky testů na koronavirus.

Kanaďanky tak podle novináře Bruce Arthura odmítaly jít hrát, dokud se tak nestane. Nakonec se hrát začalo, oba týmy ale nastoupily ke hře s respirátory. Výsledky testů dorazily až v průběhu zápasu. Kanaďanky si ale respirátory nechaly nasazené po celou dobu utkání. 

Domů
Sdílet
Diskuse