Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2022 18:45
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Vláda plánuje zrušit navýšení plateb za státní pojištěnce. Zdravotnické odbory vstupují do stávkové pohotovosti

Vláda plánuje zrušit navýšení plateb za státní pojištěnce. Zdravotnické odbory vstupují do stávkové pohotovosti
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS VLASTIMIL VÁLEK
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na Twitteru nepřímo oznámil, že vláda zruší navýšení plateb za státní pojištěnce, které schválila předchozí vláda. To se nelíbí zdravotnickým odborům, které za zmrazení plateb hrozí stávkou.

Vláda Andreje Babiše (ANO) v minulém roce navýšila platby za státní pojištěnce o 200 korun, avšak současný ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) s tímto krokem nesouhlasí. Na Twitteru nepřímo uvedl, že vláda plánuje navýšení zrušit, což vyvolalo velkou vlnu nevole. Zdravotnické obory na slova ministra reagují stávkou, kterou chtějí započít již o půlnoci z úterý na středu.

Doporučeno
Novavax, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, nebo Johnson & Johnson? Rozebrali jsme všech 5 vakcín, které najdeš v Česku Novavax, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, nebo Johnson & Johnson? Rozebrali jsme všech 5 vakcín, které najdeš v Česku 8. února 2022 16:30

Vážím si nasazení všech zdravotníků. Během pandemie zvládli neuvěřitelnou pracovní zátěž. Chtěl bych je ujistit, že zrušením navýšení plateb na státní pojištěnce, které v létě populisticky schválila předchozí vláda, neohrozíme kvalitu ani dostupnost zdravotní péče,“ tweetnul ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Domů
Sdílet
Diskuse