Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 9:10
Čas čtení 3:48
Tereza Šnajdrová

Vláda schválila rozpočet se schodkem 280 miliard. Které sektory se musí připravit na velké škrty? Známe odpovědi

Vláda schválila rozpočet se schodkem 280 miliard. Které sektory se musí připravit na velké škrty? Známe odpovědi
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS PETR FIALA
Uložit Uložené

Vláda Petra Fialy (ODS) snížila schodek navrhovaný minulou vládou o zhruba 97 miliard korun. Které sektory se musí smířit s nižším rozpočtem? Známe odpovědi.

Vláda Petra Fialy (ODS) ve středu večer schválila upravený návrh státního rozpočtu pro rok 2022, který počítá s deficitem 280 miliard. Ač se může zdát, že se jedná o velmi vysoké číslo, je ve skutečnosti nižší než schodek předchozí vlády. Andrej Babiš (ANO) v říjnu loňského roku schválil schodek o zhruba 97 miliard vyšší a současná vláda se naopak musela uchýlit k mnohým škrtům. Které sektory se musí smířit s nižším rozpočtem? Známe odpovědi.

Doporučeno
Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa 10. února 2022 7:45

Vláda jednomyslně schválila návrh rozpočtu na rok 2022. Schodek 280 mld, o 100 mld méně proti návrhu A.Schillerové a A.Babiše, o 140 mld méně proti výsledku roku 2021. Jde to i bez zvýšení daní,tweetnul ve středu večer ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

Domů
Sdílet
Diskuse