Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 7:45
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa

Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dnes se mění koronavirová opatření a do restaurací či za kulturou můžou nově vyrazit i ti, kteří nejsou očkovaní a neprodělali covid. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) by od března měla skončit i karanténa.

Ačkoliv čísla nakažených nejsou nikterak nízká a stále se pohybují kolem 30 tisíc nově nakažených denně, vláda Petra Fialy (ODS) výrazně rozvolňuje koronavirová opatření. Od čtvrtka 10. února se již lidé, kteří vyrazili za kulturou, do restaurací či za využitím jiných služeb nemusí prokazovat certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) by od 1. března mohla dokonce skončit i karanténa, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Program olympijských her na čtvrtek: Sáblíková zkusí zaútočit na medaili, ženy se představí v běhu na lyžích Program olympijských her na čtvrtek: Sáblíková zkusí zaútočit na medaili, ženy se představí v běhu na lyžích 10. února 2022 6:00

Co se mění od 10. února

Ve čtvrtek nastane výrazná změna, kterou ocení především neočkovaní. Dnešním dnem totiž v restauracích, barech, službách a v kultuře končí povinnost prokázat se očkováním proti koronaviru nebo potvrzením o jeho prodělání. Certifikát budeš ale i nadále potřebovat, pokud plánuješ vyrazit do zahraničí.

Domů
Sdílet
Diskuse