Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2022 12:45
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

V Ostravě bude vztyčen mrakodrap, který se stane nejvyšší stavbou v Česku. Bude mít 235 metrů

V Ostravě bude vztyčen mrakodrap, který se stane nejvyšší stavbou v Česku. Bude mít 235 metrů
Zdroj: Se svolením Chybik+Kristof Architects & Urban Designers
NEWS ARCHITEKTURA
Uložit Uložené

Brno by mělo v nejbližší době ztratit status města s nejvyšší budovou v Česku.

Největší budova v České republice bude v Ostravě. Nad městským centrem by se měl do roku 2027 tyčit mrakodrap, jehož výška bude činit 235 metrů. Návrh vychází z projektu původně brněnského architektonického ateliéru Ondřeje Chybíka a Michala Krištofa, který si vzal na starost ostravskou městkou výplň. Informuje designboom.

Doporučeno
Venkovský dům 21. století vypadá přesně takto, nachází se jen několik kilometrů od Bratislavy Venkovský dům 21. století vypadá přesně takto, nachází se jen několik kilometrů od Bratislavy 2. února 2022 15:30

Projekt městské výplně byl iniciován v roce 2019, avšak nyní musí přehodnotit typologii mrakodrapu. Nutná přeměna tkví v tom, že se stavba musí stát funkčním celkem centra města, která bude reagovat na současné potřeby společnosti. To v tomto případě znamená obnovení a oživení města.

Domů
Sdílet
Diskuse