Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2022 15:26
Čas čtení 1:10
Viktor Kniš TASR

Válka na Ukrajině: Evropská unie uvalí sankce na Putina a Lavrova

NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Evropská unie uvalí sankce na aktiva ruského prezidenta Vladimira Putina a ruského ministra zahraničních věcí Sergeje Lavrova.

Evropská unie uvalí sankce na aktiva ruského prezidenta Vladimira Putina a ruského ministra zahraničních věcí Sergeje Lavrova. V pátek o tom informovaly agentury DPA a AFP s odvoláním na diplomatické zdroje.

Masivní následky na energetiku a finance

Na zmrazení Putinových a Lavrovových aktiv v evropských zemích se v noci na pátek dohodli prezidenti a předsedové vlád zemí EU v Bruselu. Tato cílená opatření budou součástí rozsáhlého balíčku sankcí, který ještě musí schválit ministři zahraničních věcí EU, vysvětluje AFP.

Podle lucemburského ministra zahraničních věcí ale dohoda o zmrazení zmíněných aktiv ještě není finalizovaná – EU je ale podle něj k dohodě již velmi blízko, informuje agentura AP.

Lídři EU se už ve čtvrtek večer dohodli na sankcích vůči Rusku, které budou mít masivní následky pro jeho sektory energetiky, financí i dopravy.

Domů
Sdílet
Diskuse