Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. února 2022 19:15
Čas čtení 0:40
Viktor Kniš

V Rusku částečně zakážou Facebook, prý jde o nespolehlivý zdroj informací

V Rusku částečně zakážou Facebook, prý jde o nespolehlivý zdroj informací
Zdroj: TASR/AP
NEWS FACEBOOK INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Facebook v reakci na ruský útok na Ukrajinu zřídil speciální operační centrum, které monitoruje příspěvky související s tímto vojenským konfliktem.

Rusko částečně omezí přístup k Facebooku na svém území poté, co tato sociální síť uvalila omezení na účty médií spojovaných s Kremlem. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na ruskou Federální službu pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a médií.

Tento regulační úřad vyzval Facebook, aby zrušil omezení uvalená ve čtvrtek na agenturu RIA Novosti, televizní kanál Zvezda a zpravodajské weby Lenta.ru a Gazeta.ru. Příspěvky těchto médií jsou podle služby na Facebooku označeny jako nespolehlivé a zobrazují se méně lidem než dosud.

Telekomunikační dozor začne přístup k Facebooku v Rusku omezovat už během pátku, podrobnosti ale neuvedl. Úřad v prohlášení označil své kroky za „opatření na ochranu ruských médií“.

Dodal, že Facebook podle ruského ministerstva zahraničních věcí a generální prokuratury nese odpovědnost „za porušování základních lidských práv a svobod, jakož i práv a svobod ruských občanů“.

Facebook v reakci na ruský útok na Ukrajinu zřídil speciální operační centrum, které monitoruje příspěvky související s tímto vojenským konfliktem, uvedl ve čtvrtek na Twitteru šéf bezpečnosti této sociální sítě Nathaniel Gleicher.

Domů
Sdílet
Diskuse