Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2022 9:18
Čas čtení 0:34
Ema Stanovská

Válka na Ukrajině: Na Ukrajině postřelili dva dánské novináře, jsou mimo ohrožení života

Válka na Ukrajině: Na Ukrajině postřelili dva dánské novináře, jsou mimo ohrožení života
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Dvojice se v době incidentu nacházela ve městě Ochtyrka v severovýchodní části země.

V sobotu postřelili dva dánské novináře, kteří přímo na Ukrajině, blízko ruských hranic, informovali o tamním dění. Informuje o tom Daily Beast.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc 27. února 2022 8:09

Novinář Stefan Weichert a fotograf Emil Filtenborg Mikkelsen psali pro dánské noviny Ekstra Bladet. Dvojice se v době incidentu nacházela ve městě Ochtyrka v severovýchodní části země. Oba reportéři měli na sobě neprůstřelné vesty. Noviny Ekstra Bladet informovaly, že oba převezli do nemocnice a „jsou mimo ohrožení života“.

„Je to hrozivá připomínka toho, jakému nebezpečí čelí novináři, kteří na Ukrajině každodenně přinášejí zprávy o hrůzách války,“ napsal na Twitteru dánský ministr zahraničí Jeppe Kofod.

Domů
Sdílet
Diskuse