Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2022 14:06
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

Česko posílá Ukrajině další zbraně a munici za 400 milionů korun

Česko posílá Ukrajině další zbraně a munici za 400 milionů korun
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ministryně obrany Jana Černochová řekla, že jinak než zbraněmi Putina nezastavíme.

Vláda Petra Fialy (ODS) schválila zaslání dalšího daru Ukrajině, která už čtvrtým dnem čelí útokům ruské armády. Jednat se bude o zbraně a munici za 400 milionů korun. Oznámilo to Ministerstvo obrany ČR. Podle šéfky resortu Jany Černochové (ODS) je možné Putina zastavit pouze zbraněmi.

„Již dříve vláda schválila dar vojenského materiálu dohromady v hodnotě přibližně 220 mil. Kč. Dnes schválila návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) na další dar tohoto typu, tentokrát v hodnotě 400 mil. Kč. Zařídíme, odvezeme, předáme. Ukrajina v tom není sama!“ uvedl resort obrany na Twitteru.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev je obklíčen, všechny přístupové cesty do města drží ruská armáda. Očekává se další těžká noc 27. února 2022 8:09

Ministryně Černochová po jednání vlády uvedla, že jiným způsobem než zbraněmi se Putina nepodaří zastavit. „Květinami ve vlasech a mírovou holubicí bohužel banditu Putina nezastavíme. (...) Zastavíme ho pouze a jenom zbraněmi a tím, že budeme jednotní nejen v podpoře Ukrajiny, ale i v otázkách sankcí, represí na Ruskou federaci,“ uvedla na tiskové konferenci. 

Četné ruské útoky si už vyžádaly i civilní oběti, přestože Kreml tvrdil, že civilisté se ničeho obávat nemusí. Dění na Ukrajině od začátku vypuknutí ozbrojeného konfliktu pokrýváme ověřenými informacemi. Situaci můžeš sledovat v našem článku živě, pro další informace navštiv i naše vlákno o válce na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse