Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2022 7:49
Čas čtení 1:10
Tereza Šnajdrová

Čína požádala Rusko, ať s invazí začne až po konci olympiády, tvrdí zpravodajské služby USA

Čína požádala Rusko, ať s invazí začne až po konci olympiády, tvrdí zpravodajské služby USA
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin
NEWS ČÍNA INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Čínští představitelé údajně měli už před zahájením ZOH v Pekingu informace o tom, co se ruský prezident Vladimir Putin chystá udělat na Ukrajině. Podle vysokých úředníků Bidenovy administrativy Putina požádali, aby s invazí začal až po konci her.

Čínští představitelé věděli o chystaném útoku na Ukrajinu, tvrdí vysoce postavení úředníci administrativy amerického prezidenta Bidena. Ruskou hlavu státu, Vladimira Putina, prý měli dokonce požádat, aby s invazí začal až po skončení zimních Olympijských her v Pekingu, informuje The New York Times.

Doporučeno
Čtyřletá holčička z Česka dojala ukrajinského velvyslance. Z kasičky poslala svých 100 korun na podporu Ukrajiny Čtyřletá holčička z Česka dojala ukrajinského velvyslance. Z kasičky poslala svých 100 korun na podporu Ukrajiny 2. března 2022 20:08

Ve zprávě, za níž stojí Bidenovi muži, ale také jeden z evropských úředníků, se píše, že vysocí čínští představitelé věděli o chystaném útoku ruských vojsk na Ukrajinu. Tato informace se k nim mohla dostat po 4. únoru 2022, kdy se během zahajovacího ceremoniálu ZOH v Pekingu Vladimir Putin setkal s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a za zavřenými dveřmi tajně diskutovali o palčivém tématu, ke kterému se následně ani jeden ze zúčastněných nechtěl vyjádřit.

Zpět
Sdílet
Diskuse