Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2022 14:43
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

FOTO: Kanadští diplomaté doplnili ruský dopis OSN o ironické poznámky, pak jej zveřejnili

FOTO: Kanadští diplomaté doplnili ruský dopis OSN o ironické poznámky, pak jej zveřejnili
Zdroj: TASR/UNTV via AP
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ KANADA UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Rezoluci, kterou předeslala ruská delegace Radě bezpečnosti OSN, opravili kanadští diplomaté. Poznámky psané červenou barvou se snaží napravit nepravdy, které zde byly řečeny.

Kanadští diplomaté se rozhodli „opravit“ rezoluci ruské delegace, kterou předložili Radě bezpečnosti OSN. V ní Rusové žádají o rovnocenné požadavky pro všechny zúčastněné strany, pro což momentálně hledají oporu u dalších zemí. Vynechávají zde však důležité „detaily“, které se kanadská delegace rozhodla nejen opravit červenou tužkou, ale s ironickým nádechem je i sdílet na Twitter.

Doporučeno
Pražský hrad ubytuje uprchlíky z Ukrajiny ve svých bytech Pražský hrad ubytuje uprchlíky z Ukrajiny ve svých bytech 18. března 2022 13:16

Rezoluce, datovaná k 16. březnu a podepsaná ruským diplomatem při OSN Vasilijem Nebenzyou, má tři strany, a jak bylo vidno, pomyslným červeným inkoustem se na ní nešetřilo. Rusko zde uvádí, že se na radu OSN obrací v situaci, kdy je zoufale třeba humanitární pomoc na Ukrajině, a že je stejně jako ostatní země znepokojena vývojem situace.

Domů
Sdílet
Diskuse