Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2022 11:31
Čas čtení 1:14
Tereza Patočková

Advokát žádal po Vrběticích téměř 8 milionů za právní pomoc. Mysleli jsme, že to dělá zadarmo, míní místní

Advokát žádal po Vrběticích téměř 8 milionů za právní pomoc. Mysleli jsme, že to dělá zadarmo, míní místní
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Advokát, který pomáhal Vrběticím s vyřizováním odškodného po výbuchu muničních skladů, žádal 7,75 milionů korun jako odměnu. Politici z okolí si přitom mysleli, že je pomoc místního rodáka pro bono. Odměny se tak právník nakonec vzdal.

Advokát, europoslanec a místopředseda hnutí STAN Stanislav Polčák žádal od čtyř obcí celkem 7,75 milionu korun za právní pomoc při získání odškodného za výbuch muničních skladů ve Vrběticích, s informací přišel server Seznam Zprávy.

Výši odměny podle serveru obce  dopředu neznaly a někteří místní politici se domnívali, že pomoc je bezplatná. Polčák je přesvědčený, že výše jeho stanovené odměny nevybočuje z tarifů pro právníky, a dokonce je dle něj podstatně nižší.

Poté, co u Vrbětic na Zlínsku explodovaly v roce 2014 dva muniční sklady umožnil stát obcím v okolí Vrbětic a jejich obyvatelům získat odškodné, které stanovil zákonem.

Polčák, který obcím s odškodným pomáhal chtěl podle Seznam Zpráv po čtyřech obcích, které dohromady získaly 310 milionů korun 2,5 procenta ze získané částky, uvádí Dohromady by jeho odměna činila 7,75 milionu Kč. Poté, co o jeho provizi začala média informovat, se své odměny vzdal.

Domů
Sdílet
Diskuse