Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 19:48
Čas čtení 0:58
Adam Novosad

VIDEO: Tvrdý náraz Micka Schumachera přerušil kvalifikaci F1. Monopost se při odvážení z tratě rozpadl na dvě části

VIDEO: Tvrdý náraz Micka Schumachera přerušil kvalifikaci F1. Monopost se při odvážení z tratě rozpadl na dvě části
Zdroj: Clive Mason/Getty Images
NEWS FORMULE 1
Uložit Uložené

Mladý pilot svojí havárií přerušil kvalifikaci na Velkou cenu Saúdské Arábie na desítky minut.

Kvalifikaci na Velkou cenu Saúdské Arábie ve městě Džidda přerušila vážná nehoda Micka Schumachera. Už na začátku kvalifikace se fanoušci dočkali překvapivého vývoje závodního víkendu, když Lewis Hamilton nedokázal postoupit z první fáze kvalifikace a do zítřejšího závodu odstartuje až ze 16. pozice.

Doporučeno
Velká cena Saúdské Arábie proběhne podle plánu. Útok na ropné zařízení závod nenaruší Velká cena Saúdské Arábie proběhne podle plánu. Útok na ropné zařízení závod nenaruší 26. března 2022 16:03

O první nehodu kvalifikace se v úvodní fázi Q1 postaral pilot Williamsu Nicolas Latifi, který nezvládl řízení a skončil v bariéře. Kvalifikace byla na pár minut přerušena vyvěšenými červenými vlajkami, ale piloti se zanedlouho vydali opět na trať.

Tvrdý náraz Micka Schumachera do bariéry však kvalifikaci zastavil na desítky minuty. Monopost nejprve vrazil do bariéry, od které se odrazil na opačnou stranu trati a nakonec zůstala formule i se Schumacherem stát u kraje vozovky.

Mladého pilota z monopostu vytáhli při vědomí a sanitkou ho převezli do boxů, odkud ho do nemocnice na potřebná vyšetření transportoval vrtulník. Když se traťoví maršálové snažili vozidlo odvézt z trati, rozpadlo se na dvě části.

Domů
Sdílet
Diskuse