Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 16:03
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Velká cena Saúdské Arábie proběhne podle plánu. Útok na ropné zařízení závod nenaruší

Velká cena Saúdské Arábie proběhne podle plánu. Útok na ropné zařízení závod nenaruší
Zdroj: ČTK/AP/Hassan Ammar
NEWS FORMULE 1
Uložit Uložené

Organizátoři se po dlouhých konzultacích shodli, že uspořádat závod je bezpečné rozhodnutí.

Páteční exploze zásobníku ropy nedaleko okruhu v Saudské Arábii neohrozí nedělní Velkou cenu, vedení Formule 1 o tom informovalo na Twitteru. O průběhu závodu měli diskutovat jezdci i organizátoři. Shodli se, že závod proběhne. Informovala o tom i stanice BBC.

Doporučeno
Blízko okruhu v Džiddě během tréninku Formule 1 dopadla raketa. Cílem byla ropná zařízení Blízko okruhu v Džiddě během tréninku Formule 1 dopadla raketa. Cílem byla ropná zařízení 25. března 2022 19:32

„V návaznosti na události v Džiddě jsme diskutovali s vedením jednotlivých stájí, vedením Saúdské Arábie i bezpečnostními agenturami, abychom se ujistili, že bude bezpečné, když se závod uskuteční,“ napsala na Twitter organizace FiA. Všechny strany se podle ní shodli, že se závod uskuteční v plánovaném čase.

V pátek se odjely oba tréninky, ale ten večerní nastal se zpožděním. Důvodem byl požár zásobníku, který je podle agentury AP přibližně jedenáct kilometrů vzdálený od okruhu. Mají ho mít na svědomí šítští povstalci Húsíové. Ropný zásobník měli povstalci odstřelit raketami. K podobným útokům došlo již v roce 2020.

Na sobotu byl od 15:00 naplánován ještě jeden poslední trénink, následovat bude kvalifikační závod. Samotná Velká cena Saúdské Arábie proběhne v neděli od 19 hodin. 

Domů
Sdílet
Diskuse