Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2022 8:18
Čas čtení 1:41
Tímea Krauszová

Ruští novináři udělali rozhovor s Volodymyrem Zelenským. Federální služba jim ho zakázala publikovat, přesto je online

Ruští novináři udělali rozhovor s Volodymyrem Zelenským. Federální služba jim ho zakázala publikovat, přesto je online
Zdroj: TASR/AP
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložit Uložené

Ukrajinský prezident v rozhovoru otevřeně hovoří o zklamání z ruského obyvatelstva. Velká část podporuje invazi na Ukrajinu.

Ruská federální služba pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a masmédií (Roskomnadzor) chtěla zabránit ruským médiím ve zveřejnění rozhovoru s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. TASR o tom informuje na základě zpráv z agentur DPA a stanice BBC. Rozhovor je však již dostupný online – přestože za něj novinářům hrozí trest.

Zakázané interview

Mezi novináři, kteří nedávno prostřednictvím videokonference mluvili se Zelenským, je reportér deníku Kommersant a novináři nezávislého webu Meduza a nezávislé ruské televizní stanice Dožď. Meduza a Dožď jsou v Rusku zablokovány. Medusu ale lze číst přes VPN a ze zahraničí, právě na její webstránce je rozhovor s ukrajinským prezidentem zveřejněn.

Domů
Sdílet
Diskuse