Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. března 2022 17:15
Čas čtení 0:49
Jakub Paulík

Tom Cruise v novém Top Gunu předvádí adrenalinový let ve stíhačce. Film je plný odkazů na kultovní klasiku

Tom Cruise v novém Top Gunu předvádí adrenalinový let ve stíhačce. Film je plný odkazů na kultovní klasiku
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TOM CRUISE
Uložit Uložené

Premiéra je plánována na květen.

Pokračování Top Gunu se po 36 letech od premiéry prvního dílu dostane brzy do našich kin a tvůrci se diváky proto snaží navnadit další upoutávkou. V ní vidíme starého dobrého rebela Mavericka (Tom Cruise), jehož adrenalinový let ve stíhačce příliš nenaznačuje, že bude zodpovědným lídrem mladé generace špičkových pilotů.

Doporučeno
10 nejlepších seriálů a filmů na Apple TV+ 10 nejlepších seriálů a filmů na Apple TV+ 29. března 2022 13:30

Ze starých postav ve filmu se můžeme těšit na Icemana, kterého znovu ztvární Val Kilmer. Štafetu po zesnulém Goosovi převezme herec Miles Teller s postavou Goosova syna Roostera.

Ten bude Maverickovi podle traileru vyčítat otcovu smrt, za kterou však podle vyšetřování nebyl zodpovědný. Výčitky v hlavním hrdinovi však po letech zřejmě stále přetrvávají, a tak se určitě dočkáme pár emotivních scén. Novou partnerku Mavericka si ve filmu zahrála oscarová Jennifer Connelly.

Scénář k filmu psali Peter Craig, Ashley Miller, Zack Stentz a Christopher McQuarrie, který natočil poslední dvě části Mission: Impossible. O režii filmu se postaral Joseph Kosinski. Ten s Tomem Cruisem spolupracoval na sci-fi Oblivion a naposledy natočil napínavé drama Only the Brave s Joshem Brolinem.

Ve filmu si dále zahrají herci jako Jon Hamm, Lewis Pullman, Monica Barbara, Glen Powell, Manny Jacinto či Thomasin McKenzie, která nedávno zazářila v thrilleru Last Night in Soho. Premiéra Top Gun: Maverick v českých kinech je plánována na 26. května 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse