Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 13:03
Čas čtení 1:01
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ varuje: Po celém Česku platí výstraha před námrazou a nízkými teplotami, v některých krajích i před sněhem

ČHMÚ varuje: Po celém Česku platí výstraha před námrazou a nízkými teplotami, v některých krajích i před sněhem
Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před sněhem, námrazou a nízkými teplotami. Nízký stupeň nebezpečí bude platit od dnešního rána až do pondělního dopoledne, a to na celém území České republiky.

Český hydrometeorologický ústav vydal v sobotu ráno výstrahu, a to hned před třemi jevy. Po celé České republice platí od dnešního ráda nízký stupeň nebezpečí v souvislosti s námrazou a nízkými teplotami, v Plzeňském, Jihočeském, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínským kraji pak i před sněžením.

Rtutě teploměrů by v průběhu víkendu měly klesnout až na -5 °C a silnice i chodníky budou namrzat. Výstraha platí až do pondělního dopoledne.

Doporučeno
Will Smith kvůli facce na Oscarech rezignoval na členství ve filmové akademii Will Smith kvůli facce na Oscarech rezignoval na členství ve filmové akademii 2. dubna 2022 9:04

V sobotu k nám bude od severovýchodu proudit studený vzduch, který do Česka přinese i sněhové přeháňky. V průběhu dne tak bude zataženo, místy sněžení a hrozí i namrzající dešťové přeháňky, které budou komplikovat dopravu. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na -4 0 až 4 °C a na horách budou vznikat sněhové jazyky. 

Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu před námrazou a nízkými teplotami. Nízký stupeň nebezpečí platí po celé České republice, a to od dnešního rána až do pondělního dopoledne. V souvislosti s hustým sněžením pak platí výstraha i v Plzeňském, Jihočeském, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínským kraji.

Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ dodává ČHMI.

I v neděli pak raději zůstaň v teple domova, neboť nad Českem bude stále proudit studený vzduch od severovýchodu. Přes den nám rtutě teploměrů budou ukazovat -4 až 5 °C, což povede k tvorbě náledí. I druhý víkendový den se navíc dočkáme sněhových i dešťových přeháněk.

Domů
Sdílet
Diskuse