Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. dubna 2022 20:06
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

Putinův mluvčí přiznal, že Rusko na Ukrajině utrpělo „značné ztráty“. Masakr civilistů v Buči označil za falešný

Putinův mluvčí přiznal, že Rusko na Ukrajině utrpělo „značné ztráty“. Masakr civilistů v Buči označil za falešný
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Dmitrij Peskov poprvé od začátku války promluvil pro západní média.

Rusko na Ukrajině utrpělo značné ztráty, přiznal v prvním rozhovoru pro západní média Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. V interview pro britskou stanici Sky News Peskov uvedl, že Rusko opravdu ztratilo „významný“ počet vojáků nasazených ve „speciální vojenské operaci“.

Kreml nadále odmítá agresi na Ukrajině označit za válku, ale Peskov konstatoval, že ztráty vojáků na Ukrajině představují pro Rusko obrovskou tragédii. Přesto doufá, že ruská operace na Ukrajině dosáhne svých cílů „v nejbližších dnech“. Rusko minulý týden oznámilo přesun soustředění na východ Ukrajiny v regionu Donbas.

rusko, putin
Zdroj: Sky News

Stažení ruských vojáků z oblasti Kyjeva a Černihiva Peskov označil za znak dobré vůle po mírových jednáních v Turecku, avšak odmítl jakoukoli odpovědnost Ruské federace za vraždění civilistů v Buči.

Na silnicích a chodnících v Buči přitom po odchodu ruských vojáků ležely desítky těl mrtvých civilistů, z nichž mnozí měli ruce svázané za zády.

„Byl to znak dobré vůle k uvolnění napětí v těchto regionech. Rusko ukázalo, že je připraveno vytvořit příjemné podmínky pro pokračování jednání,“ uvedl Peskov pro Sky News.

Doporučeno
V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv 29. dubna 2024 17:30

Mrtvá těla civilistů v Buči ale Putinův mluvčí označil za falešná. „Odmítáme, že by ruská armáda měla cokoli společného s těmito zvěrstvy a mrtvými těly, která byla zachycena na ulicích v Buči,“ uvedl. Fotografie a videa přímo z Buči, ale i satelitní snímky přitom Rusko usvědčují z kopání masových hrobů či útoků na civilisty.

Domů
Sdílet
Diskuse