Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 18:21
Čas čtení 0:41
Barbora Volfová

Válek: Povinné nošení respirátorů ve zdravotnictví skončí nejpozději 11. května

Válek: Povinné nošení respirátorů ve zdravotnictví skončí nejpozději 11. května
Zdroj: TOP 09
NEWS KORONAVIRUS VLASTIMIL VÁLEK ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pokud vláda neschválí zrušení pandemické pohotovosti, ministr zdravotnictví plánuje zrušit nošení respirátorů příští týden.

Sněmovna na nynější mimořádné schůzi bude projednávat mimo jiné i zrušení pandemické pohotovosti. Pokud jej neschválí, navrhne ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09)  zrušení respirátorů ve zdravotnictví a sociálních službách. Respirátory tak skončí nejpozději 11. května, informuje o tom CNN Prima News.

Doporučeno
„Vyšetřujte si pohmatem svá varlata“, řekl Andrej Babiš během obstrukcí ve Sněmovně „Vyšetřujte si pohmatem svá varlata“, řekl Andrej Babiš během obstrukcí ve Sněmovně 4. května 2022 17:32

Respirátory podle Válka mohly být zrušeny již tuto středu, kritizoval tak opoziční obstrukce během jednání sněmovny. Ukončení pandemické pohotovosti vláda navrhovala od 3. května, musí jej ale potvrdit sněmovna. Zrušením skončí poslední plošná opatření.

„Chtěli jsme ke včerejšku ukončit pandemickou pohotovost. Já to navrhl, vláda to schválila a poslali jsme to do Sněmovny. Pánové Okamura a Babiš ale řekli: Ne! My chceme festival obstrukcí. Je vidět, že jejich spojenectví není jen pragmatické, oni si skutečně rozumí,“ kritizoval opoziční strany ministr zdravotnictví na svém Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse