Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 10:09
Čas čtení 0:42
Jakub Paulík

Chelsea FC zná nového majitele, za klub zaplatí více než 122 miliard korun

Chelsea FC zná nového majitele, za klub zaplatí více než 122 miliard korun
Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson
SPORT FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Peníze získané za prodej klubu plánuje ruský oligarcha Roman Abramovič věnovat obětem války na Ukrajině.

Konsorcium vedené Toddem Bohelym, spolumajitelem LA Dodgers, se dohodlo na výši částky za odkoupení fotbalového klubu Chelsea FC. O výsledné sumě jednali z konsorcia i švýcarský miliardář Hansjörg Wyss a americký podnikatel Mark Walter.

Podle FoxSports za něj zaplatí 4,25 miliardy liber, což je v přepočtu více než 122 miliard korun. 2,5 miliardy liber představuje cena za akcie Chelsea FC. Zbývajících 1,75 miliardy bude na investice. Klub by se měl prodat na konci května. Dohodu musí ještě oficiálně odklepnout britský parlament i Premier League.

Doporučeno
Klima teď! Škola potom! Studenti v Praze opět stávkovali za klima (Reportáž) Klima teď! Škola potom! Studenti v Praze opět stávkovali za klima (Reportáž) 7. května 2022 6:00

Všechny peníze za akcie klubu, které získá původní vlastník, ruský oligarcha Roman Abramovič, plánuje věnovat na charitu obětem války na Ukrajině. Klub převzal ještě v roce 2003. „Jak jsem už prohlásil, vždy jsem dělal rozhodnutí se zájmem toho nejlepšího pro klub. Momentálně to znamená prodat klub. Věřím, že je to v zájmu fanoušků, zaměstnanců, sponzorů i partnerů,“ informoval veřejnost ještě v březnu.

„Pověřil jsem tým, aby vytvořil charitativní nadaci, kde skončí všechny prostředky z prodeje. Bude sloužit k poskytování finančních prostředků na naléhavé a okamžité potřeby obětí i na dlouhodobé projekty na obnovu země,“ prohlásil.

Domů
Sdílet
Diskuse