Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2022 17:32
Čas čtení 0:44
Martin Adam Pavlík

Americké basketbalistce Brittney Griner moskevský soud prodloužil vazbu o další měsíc. Může se jednat o účelové natahování procesu

Americké basketbalistce Brittney Griner moskevský soud prodloužil vazbu o další měsíc. Může se jednat o účelové natahování procesu
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen-Staff
ZAJÍMAVOSTI RUSKO SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dohled nad případem se přesunul na Úřad zvláštního prezidentského vyslance pro záležitosti rukojmích.

O případu americké basketbalistky Brittney Griner z WNBA jsme tě informovali naposledy v březnu. V únoru jí po příletu na moskevské letiště v zavazadle údajně našli konopný olej do elektronické cigarety. Zadrželi ji za převoz drog a hrozí jí až 10 let vězení, informuje BBC.

Vyšetřovací vazba jí měla skončit ve čtvrtek 19. května, podle Yahoo News však moskevský soud v pátek 13. května basketbalistce prodloužil vazbu o měsíc. Oznámil to její ruský právník. Basketbalistce by podle amerických médií mohla v celé věci přitížit skutečnost, že je homosexuálně orientovaná.

Doporučeno
Chtěl být zpěvák a DJ, místo toho produkuje tracky českým rapovým hvězdám. Tréma je můj největší nepřítel, říká Bloodflow Chtěl být zpěvák a DJ, místo toho produkuje tracky českým rapovým hvězdám. Tréma je můj největší nepřítel, říká Bloodflow 14. května 2022 11:30
WNBA Brittney Grinerová
Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Spojené státy s Ruskem stále jednají o jejím propuštění, basketbalistce však nepomáhají napjaté vztahy mezi oběma zeměmi, obzvláště během probíhající války na Ukrajině. Yahoo News připomínají, že mluvčí ministerstva zahraničí minulý týden řekl, že USA klasifikovaly Griner jako „neprávem zadrženou“, což naznačuje, že administrativa Bílého domu bude agresivněji pracovat na zabezpečení její svobody.


Je totiž možné, že ze strany ruských představitelů jde o účelové natahování celého procesu. Dohled nad případem se přesunul na Úřad zvláštního prezidentského vyslance pro záležitosti rukojmích, který se zaměřuje na jednání o propuštění amerických rukojmích a dalších osob považovaných za neoprávněně zadržované v cizích zemích.

Domů
Sdílet
Diskuse