Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2022 15:36
Čas čtení 0:29
Jana Chovancová TASR

Zelenskyj: Vojnu na Ukrajine môže ukončiť jedine diplomacia

POLITIKA
Uložit Uložené

Od začiatku vojny rokovali predstavitelia oboch strán niekoľkokrát v pravidelných intervaloch. Neviedlo to však ku žiadnym zásadným výsledkom.

Vojnu na Ukrajine môžeme ukončiť jedine prostredníctvom diplomacie, uviedol v sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na margo rokovaní medzi Kyjevom a Moskvou. 

Vojna „bude krvavá, bude sa bojovať, ale definitívne sa skončí len prostredníctvom diplomacie“, povedal Zelenskyj pre ukrajinskú televíziu.

„Sú veci, ktoré možno dosiahnuť iba za rokovacím stolom,“ zdôraznil prezident. „Chceme, aby sa všetko vrátilo (tam, ako to bolo predtým)..., ale Rusko to nechce,“ dodal.

Hlavný vyjednávač Kyjeva Mychajlo Podoľak v utorok uviedol, že rozhovory s Moskvou sú „pozastavené“. Hneď nasledujúci deň obvinil hovorca Kremľa predstaviteľov v Kyjeve, že odmietajú v rozhovoroch o ukončení bojov pokračovať.


Od začiatku vojny rokovali predstavitelia oboch strán niekoľkokrát v pravidelných intervaloch. Neviedlo to však ku žiadnym zásadným výsledkom. Posledné rozhovory sa podľa ruských tlačových agentúr konali 22. apríla.

Domů
Sdílet
Diskuse