Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2022 18:25
Čas čtení 0:35
Barbora Volfová

Rusko zakázalo vstup do země Bidenovi i Hillary Clinton. Donald Trump na black listu není

Rusko zakázalo vstup do země Bidenovi i Hillary Clinton. Donald Trump na black listu není
Zdroj: TASR/AP
NEWS DONALD TRUMP JOE BIDEN RUSKO SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Na seznamu se objevila jména předních amerických politiků včetně prezidenta, viceprezidentky a ministra obrany.

Rusko zveřejnilo v reakci na tvrdé sankce uvalené západními zeměmi aktualizovaný seznam se jmény téměř tisícovky Američanů, kterým trvale zakazuje vstup do země. Jméno bývalého prezidenta Donalda Trumpa na seznamu není. Informuje o tom Washington Post.

trump, putin
Zdroj: TASR/AP

Na ruském „black listu“ se objevila jména amerického prezidenta Joe Bidena, který nedávno podepsal pomoc Ukrajině skoro za bilion korun, viceprezidentky Kamaly Harris, bývalé první dámy Hillary Clinton, filantropa George Sorose a ministra obrany Antonyho Blinkena, společně se stovkou demokratů a republikánů z Kongresu. 

Doporučeno
10 nejlepších fotografií uplynulého týdne 10 nejlepších fotografií uplynulého týdne 22. května 2022 16:45

„V souvislosti s reakcí na neustále uvalované protiruské sankce ze strany Spojených států a v souvislosti s příchozími žádostmi o personální složení naší národní ‚stop listiny‘ ruské Ministerstvo zahraničí zveřejňuje seznam amerických občanů, kteří mají trvalý zákaz ke vstupu do Ruské federace,“ uvedlo Ministerstvo zahraničí v tiskové zprávě .

Na seznam se dostali také herec Morgan Freeman nebo Mark Zuckerberg. Celkem 963 nepřátel ruského režimu si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse