Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 12:20
Čas čtení 1:15
Ilona Hobzová

Muž přestrojený za vozíčkářku hodil dort na obraz Mony Lisy. Tvrdil, že bojuje za životní prostředí

Muž přestrojený za vozíčkářku hodil dort na obraz Mony Lisy. Tvrdil, že bojuje za životní prostředí
Zdroj: Pixabay/Free-Photos/volně k užití
NEWS FRANCIE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Není to poprvé, kdy se slavný obraz někdo pokoušel poškodit.

Kuriózní incident se stal v neděli v pařížském muzeu Louvre. Muž přestrojený za ženu na invalidním vozíku hodil dort na nejslavnější dílo, které v muzeu je – obraz Mony Lisy. Ten nebyl poškozen díky vrstvě neprůstřelného skla, která ho chrání. Muž podle svých slov bojuje za životní prostředí. Napsala o tom stanice BFMTV.

Boj za planetu Zemi

„Je to bláznivé, ale nějaký muž převlečený za starou dámu vyskočil z invalidního vozíku a pokusil se rozbít neprůstřelné sklo Mony Lisy. Potom potřel sklo dortem a kolem sebe házel růže do doby, než zasáhla ochranka,“ uvedl na Twitteru jeden z uživatelů, který přiložil i sérii videí. To první zachycuje právě rozmazaný dort na slavném obraze Leonarda da Vinciho. 

V dalším videu je přímo muž, který se k incidentu uchýlil. „Myslete na Zemi! Lidé tuhle planetu ničí. Všichni umělci říkají, abyste bojovali za planetu, všichni na ni myslí. Proto jsem to udělal,“ vysvětloval během toho, co ho ochranka vyváděla ven.

Není to poprvé, kdy se někdo pokusil Monu Lisu poškodit. Podle BFMTV na něj například v roce 2009 hodil návštěvník hrneček. V padesátých letech minulého století obraz mírně poškodil kámen, který na něj hodil návštěvník z Bolívie. V té samé době další návštěvník polil obraz kyselinou sírovou. 

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Domů
Sdílet
Diskuse